VIDEO: Coaliția împotriva libertății de exprimare

Am participat la o sesiune de ură cu Coaliția pentru Familie.

În doar jumătate de oră au reușit să încalce două articole din Constituție, să urle la noi, să ne amenințe cu procese și să instige o sală de oameni să ne hărțuiască.

Totul pentru că am vrut să asistăm, în tăcere, la o conferință publică, într-o instituție publică, pe o temă de interes public.

Conferința “România la Răscruce” s-a desfășurat în noiembrie anul trecut la Centrul Cultural din Buzău, în baza unui parteneriat cu Arhiepiscopia.

Primăria Buzăului ne-a confirmat între timp că “fiind o instituție de interes public, accesul tuturor persoanelor este liber”.

Paznicul a refuzat să ne dea afară, pentru că “nu a făcut nimic rău”. Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției, l-a acuzat și pe el că-i plătit.

Până la urmă au chemat Poliția. Doi agenți ne-au scos afară, iar apoi și-au cerut scuze, că nu au nici ei ce să facă.

În sală au rămas persoane care dictează acum agenda publică, discutând despre direcția în care trebuie să miște țara.

Nu știm care-i aceea, pentru că am fost dați afară.

Au încălcat dreptul publicului de a fi informat și libertatea noastră de exprimare.

Cei doi reprezentanți ai Coaliției ne asigură că demersurile lor nu încalcă drepturile nimănui, dar se pare că nu mai tolerează nici prezența celor care nu-i laudă în prealabil.

Avem voie să facem jurnalism, dar să stăm la noi acasă. 🤐

FAQ: Am mers la conferință să filmăm pentru un documentar despre familia tradițională (la care încă lucrăm). În momentul ăla nu publicasem nimic, de bine sau de rău, despre subiect. Unghiul de abordare era să căutăm probleme profunde ale familiilor din România, pe care le scoate la iveală această mișcare socială, dincolo de discursul inflamator. Chiar ne interesa ce are omul de zis. Nu că ar fi mai puțin grav să dai afară un jurnalist pentru că nu-ți place ce scrie, doar semnalam că în epoca post-adevărului mai contează doar social graph-ul.


#conspirații #scăndăluț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *